Прашања?   +389 2 3232 982   info@panterfarm.com
ПРИРОДАТА Е СОВРШЕНА
моб. 078 388 898

Актиминс Стоматолошкa Десенситизер Паста, 15г и 30г

3-dental-desensitizer

Актиминс Стоматолошкa Десенситизер Паста, 15г и 30г

Актиминс стоматолошката паста е соодветна за употреба во стоматолошките ординации и дома.  Благодарејки на нанокристализирачкиот минерален прав пастата овозможува брз и ефикасен третман на дентална хиперсензитивност и периодентални болести.

Product Description

Во случај на забна пречувствителност успева да ја намали или отстрани болката преку затварање на денталните тубули,вршејќи реминерализација и физиолошка поправка.  Полезна е и при терапија на гингивитис и детски кариес бидејки го намалува бројот на периоденталните бактерии, го отстранува забниот плак, го намалува воспалението и крварењето од непцата.  Високиот безбедносен профил и отсуството на флуорид ја прави соодветна за сите возрасни групи вклучувајќи ги и бремените жени и децата.

Состав:  Биоактивен минерален прав Актимин,  Полиетилен гликол, Глицерол и Силикон диоксид.

Упатство за употреба:

1.Третман на забна хиперсензитивност: Истиснете одредена количина од пастата врз мало памукче. Поминете со памукот на осетливите заби во времетраење од 2 минути, потоа исплакнете ја устата со чиста вода. Нанесувајте од  пастата еднаш секое утро и секоја вечер.

2.Третман на гингивитис и дентални плаки: Истиснете одредена количина на гелот или пастата врз памук. Поминувајте врз забната површина и гингивите во времетраење од 3 минути и потоа исплакнете ја устата со чиста вода. Нанесувајте  ја пастата два пати на ден , наутро и навечер.

Несакани дејства:

Некои пациенти може да осетат слаба грануларна осетливост и печење првиот пат, кое настанува поради дејството на Актиминот. Ако пациентот чувствува сериозна неудобност при употребата на производот, треба да престане со употреба на истиот.

Производител: Beijing Datsing Bio-Tech Co., Ltd , No.6 Chaoqian Road, Science and Technology Park, Changing Town, Changing District, Beijing, China

Овластен ЕУ Претставник: MedNet GmbH Borkstrasse 10, 48163 Munster, Germany

Contact Info

Phone: +389 2 3232 982
Phone: +389 2 3298 985
Mobile: 078 388 898
Mobile: 078 388 899
Email: astrapan@gmail.com
Email: panterfax@gmail.com
Facebook: Facebook Fan Page