Прашања?   +389 2 3232 982   info@panterfarm.com
ПРИРОДАТА Е СОВРШЕНА
моб. 078 388 898

МАСЛО ОД NEEM

27-maslo-od-neem

МАСЛО ОД NEEM

Масло од Ним 30ml е масло добиено тропското зимзелено растение Azadirachta indica (Нимово дрво) ендемично за индискиот регион.

Има прилично силен мирис, се вели дека е комбинација на мириси од кикирики и лук. Во Индија, се користи за подготовка на козметика( сапун,производи за коса, средства за хигиена на телото креми, креми за раце). Се употребува  надворешно, за нега на кожата и косата, а поради антиинфламаторното и антимикробно дејство како и високата содржина на витамин Е и есенцијални масни киселини, освен при акни и мозолчиња се користи и при егзема и др. состојби пратени со чешање, сува,иритирана и зацрвенета кожа.

Product Description

Производител: Hemani International KEPZ Karachi Pakistan

Contact Info

Phone: +389 2 3232 982
Phone: +389 2 3298 985
Mobile: 078 388 898
Mobile: 078 388 899
Email: astrapan@gmail.com
Email: panterfax@gmail.com
Facebook: Facebook Fan Page